Lös avföring

Lös avföring beror på att din mage arbetar för snabbt och att tarmen då inte hinner suga åt sig den vätska som fanns i födan du ätit. Lös mage och tarm kan bero på att den kost du ätit innehåller en annan bakteriekultur än den mag- och tarmsystemet är van vid. En lös mage är oftast en mycket ovälkommen gäst, och de gånger det inträffar under mer formella tillställningar är det extra jobbigt att tackla. Här på Apoteket Rectum har vi som tur är ett stort utbud av såväl receptfria som receptbelagda matsmältningsnormaliserande mediciner.

Ska du ut och resa är det mycket praktiskt att ta med mediciner mot både lös och hård mage i ditt reseapotek. Vid såväl längre som kortare utlandsvistelse kan det vara nödvändigt att med hjälp av mediciner balansera den lättrubbade mag-tarmfloran.

Ihållande lös avföring

Om du under en längre tid lider av lös avföring, samt redan har bedrivit egenvård mot eländet rekommenderar vi starkt ett besök på vårdcentralen. Där kan läkaren säkerställa att du och din tarm inte lider av någon allvarlig sjukdom. Har du upplevt problemen, med eller utan medicinering, under mer än 14 dagar ska du uppsöka läkare.

Lär dig mer om dina magbesvär

Kristina Andersson har en filosofie magisterexamen i näringslära och arbetar med utbildning, föreläsningar, hälsotester och konsultationer. Hon har skrivit boken “Fri från magbesvär” som du kan köpa hos Adlibris.